11/22/2012

Γαλοπούλα,γάλα και αμερικάνικο ποδόσφαιρο!

Σημείο:Detroit Lions v Houston Texans  2(-3) ΑΗ @ 1,85
Ημέρα των ευχαριστιών απόψε στις ΗΠΑ, αργία, με τον κόσμο να μαζεύεται σε σπίτια, τρώγοντας γαλοπούλα και παρακολουθώντας αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Παραδοσιακά η ομάδα που ανοίγει το πρόγραμμα είναι οι Detroit Lions παίζοντας στην έδρα τους, οι οποίοι μαζί με τους Dallas Cowboys είναι οι δύο ομάδες που αγωνίζονται πάντα τη συγκεκριμένη μέρα. Το ευχάριστο είναι πως οι Lions άρχισαν να γίνονται υπολογίσιμη δύναμη και τα παιχνίδια τους τη συγκεκριμένη μέρα έχουν αρχίσει πάλι να αποκτούν ενδιαφέρον, κάτι που δεν ίσχυε πριν λίγα χρόνια. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως έχουν να κερδίσουν τη συγκεκριμένη μέρα από το 2003, με οκτώ σερί ήττες από τότε. Και παρόλο που φέτος οι Lions είναι αρκετά ανταγωνιστικοί, το πρόγραμμα δεν τους βοηθάει να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι πως μπορούν να σπάσουν αυτό το σερί.
Αντιμετωπίζουν τους Houston Texans, οι οποίοι προέρχονται από τη χειρότερη τους φετινή αμυντική εμφάνιση, όμως ακόμη και έτσι απέφυγαν την ήττα, έστω και στην παράταση. Οι Τεξανοί είναι η μία από τις δύο ομάδες του NFL (η άλλη είναι οι Atlanta Falcons) που έχουν το καλύτερο ρεκόρ νικών – ηττών (9-1). Από την άλλη μεριά οι Lions έχει περισσότερες ήττες απ’ ότι νίκες (έξι έναντι τεσσάρων), αν και οι πέντε εξ αυτών ήρθαν σχετικά δύσκολα. Όμως και οι έξι ήταν με μεγαλύτερο line από αυτό στο οποίο προσφέρεται σήμερα η νίκη των Texans! Οι Lions δεν έχουν χάσει παιχνίδι φέτος με λιγότερους από τρεις πόντους, οπότε το να κερδίσουν οι Texans με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά αξίζει να πονταριστεί, θεωρώντας πως οι φιλοξενούμενοι είχαν απλά μία κακή μέρα στο τελευταίο τους παιχνίδι.
Σημείο:  Dallas Cowboys v Washington Redskins Over 48.00 @ 2.10
Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας οι Dallas Cowboys υποδέχονται τους Washington Redskins σε ένα ντέρμπι της NFCEast, μίας περιφέρειας που όλα είναι ανοικτά μετά τις συνεχόμενες ήττες των πρωτοπόρων Giants και το δύσκολο πρόγραμμα τους στη συνέχεια. Οι Cowboys θεωρούνται φαβορί, παρόλο που ίδρωσαν και χρειάστηκαν παράταση για να κερδίσουν στο ίδιο γήπεδο πριν τέσσερις μέρες τους πολύ πιο αδύναμους από τους RedskinsCleveland Browns. Με τονRobert Griffin III από τη μεριά των Redskins και με τον Romo από τους Cowboys στις θέσεις των quarterback και με τις αρκετές απουσίες που έχουν οι Redskins στην άμυνα λόγω τραυματισμών, το πιθανότερο είναι να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι με μεγάλο σκορ, οπότε μπορεί κάποιος να ποντάρει στο over, με το line να δίνεται σχεδόν απ’ όλες τις εταιρείες στους 48 πόντους.
Σημείο:NewYork Jets v New England Patriots 1 (+7.00) ΑΗ @ 1,95
Τέλος ο αγώνας που κλείνει το εορταστικό πρόγραμμα είναι άλλο ένα ντέρμπι περιφέρειας, αυτό της AFC East, με τους NewYork Jets να φιλοξενούν τους New England Patriots. Οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί, αφού έχουν ρεκόρ νικών – ηττών 7-3, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν αντίστοιχο ρεκόρ 4-6. Όμως το πρόγραμμα των Jets είναι τέτοιο που τους επιτρέπει να ελπίζουν σε συμμετοχή στα play offs, ειδικά αν κερδίσουν το σημερινό παιχνίδι, αφού τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια είναι τουλάχιστον στα μέτρα τους και με ομάδες που έχουν όλες επίσης αρνητικό ρεκόρ. Οι Patriots έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με τον παίκτη που έχει τα περισσότερα touchdowns φέτος, τον tight endRobert Gronkowski, να τραυματίζεται και να μένει αρκετό καιρό εκτός. Επίσης αμφίβολος είναι και ο άλλος πολύ καλός tight end της ομάδας,Aaron Hernandez, κάτι που περιορίζει τις επιλογές του Brady, απέναντι σε μία άμυνα σαν αυτή των Jets που είναι αρκετά καλή. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, οι Patriots κέρδισαν στην έδρα τους, αλλά αρκετά δύσκολα, με 29-26 στην παράταση. Επομένως σε αυτό το παιχνίδι αξίζει κάποιος να ρισκάρει στην κόντρα του φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που το line που προσφέρεται υπέρ των Patriots είναι στους 7 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ποντάρουν στους Jetsμε χάντικαπ, μπορούν να κερδίσουν ακόμη και αν χάσουν οι Jets με έξι πόντους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More